AD

AD

Çilekli Pasta

Erkan ŞEF


Çilekli Pasta Malzemeleri
  • 4 yumurta
  • 3 fincan şeker
  • 2 fincan un
  • 2 fincan pirinçunu
  • 1 fincan ılık su
  • 1 kabartmatozu
  • 1 vanilya
  • Kreması için
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket şanti
  • Süslemek için
  • Çilek


 Hazırlanışı
Yumurtaları şekerle birlikte mikser yardımıyla beş dakika çırpalım.Köpüren yumurtalı şeker karışımına pirinçunu,un,vanilya,kabartıcı,ılık su katalım ve yavaş yavaş karıştıralım.Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.Kağıdı yağlayalım ve harcımızı dökelim.Önce 100 derecede yarım saat pişirelim .Yarım saat sonra 160 derecede pandispanyanın üzeri pembeleşene kadar fırında tutalım.Piştiğini anlamak için bıçak batırarak kontrol edelim.Bıçak temiz çıkarsa pandispanya pişmiş demektir.Pişen pandispanyayı 5 dk fırında tutalım.Kreması için süt,un,şeker karışımını tencereye alalım.Hızlı ateşte karıştırarak pişirelim.Koyulaşan kremayı soğutalım.Soğuyan kremaya şanti ekleyerek çırpalım.Pandispanyayı bir bardak limonata ile ıslayalım.İkiye böldüğümüz pandispanyayı dikdörtgen borcama yerleştirelim.Arasına önce kremanın yarısını sürelim Kremayı kaplıyacak şekilde çilekleri yerleştirelim.Pastanın diğer yarısınıda çileklerin üzerine yerleştirelim.Kalan kremayla kaplayıp,çilekle süslediğimiz pastamız servise hazırdır.Yazması uzun ,hazırlaması çok kolay ve zevkli  çocukların sevdiği bir pasta.Afiyet Olsun Çilekli Pasta
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD