TARİFİMİ İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 5 İ DÜZENLEYEN ARKADAŞIM Gelibolu17'YE GÖNDERİYORUM
MALZEMELER500 gram bonfile veya antrikot4 adet tırnak pide2 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı tereyağüzeri için ayrıca bol tereyağ eti soslamak için 1 adet soğan2 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça1/2 su bardağı sütkimyon, pulbiber,tuz,kekik YAPILIŞIEtler buzlukta biraz dondurulur, ince dilimlenir.Soğan,sarımsak rendelenir, salça baharatlar ve süt soğana ilave edilir, harmanlanır tel süzgeçten geçirilip etlerin üzerine dökülüp iyice karıştırılır,(sos etleri pişirirken yanmaması açısında süzgeçten geçiriliyor)dolapta en az 2 saat bekler.Yağsız tavada çok az sıvıyağda kavrulur. Salça 2 kaşık tereyağında kavrulur üzerine bir miktar su ilave edilip kaynamaya bırakılır.Pideler küçük doğranır fırında ısıtılır ,servis yapacağımız tabağa biraz pide dizilir hazırladığımız salça gezdirilir etler üzerine dizilir,erittiğimiz bol tereyağ sıcak sıcak dökülüp patates,biber kızartması ve yoğurt ilavesiyle servis yapılır .denenmiş, lezzetli, senelerin tecrübesi ile hazırlanmış tariflerim
Yorum Gönder