AD

AD

Kırma Börek Tarifi

Erkan ŞEF
Kırma Börek Malzemeleri
  • 1 kilo yufka
  • 4 su bardağı yoğurt(süt kaymağı)
  • 4yumurta
  • 2çay bardağı sıvı yağ
  • 500 gr. peynir
  • Tuz

HazırlanışıPeyniri rendeliyerek cam kaseye alalım.
Yufkayı düz tezgahta açalım ve rendelediğimiz peynirden 4 yemek kaşığı yufkanın üzerine gezdirelim.Yufkayı büzdürerek dört parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları fırın tepsisine dizelim.Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlıyalım. Yoğurt+1çay bardağı süt kaymağı+sıvıyağ+tuz+yumurta karışımını cam kasede çırpalım.
Tepsiye dizdiğimiz kırmanın  heryerine gelicek şekilde dökelim.
170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan böreğin üzerine yağlı kağıtla örtüp temiz mutfak örtüsüne saralım.
Yarım saat dinlendirdiğimiz böreğimizi dilimleyerek sıcak sıcak servise sunalım.Afiyet OlsunKırma Börek Tarifi
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD