Kırma Börek Malzemeleri
HazırlanışıPeyniri rendeliyerek cam kaseye alalım.
Yufkayı düz tezgahta açalım ve rendelediğimiz peynirden 4 yemek kaşığı yufkanın üzerine gezdirelim.Yufkayı büzdürerek dört parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları fırın tepsisine dizelim.Yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlıyalım. Yoğurt+1çay bardağı süt kaymağı+sıvıyağ+tuz+yumurta karışımını cam kasede çırpalım.
Tepsiye dizdiğimiz kırmanın heryerine gelicek şekilde dökelim.
170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan böreğin üzerine yağlı kağıtla örtüp temiz mutfak örtüsüne saralım.
Yarım saat dinlendirdiğimiz böreğimizi dilimleyerek sıcak sıcak servise sunalım.Afiyet Olsun
Yorum Gönder