AD

AD

Mısır Ekmeği Tarifi

Erkan ŞEF Farkıyla...
Mısır Ekmeği

MALZEMELER1 bardak beyaz un
2 bardak mısır unu1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı yoğurt, tepeleme1 fincan süt1 fincan sıvıyağ1 silme tatlı kaşığı karbonat1 paket kabartma tozu1 bardak su (yarısı kaynar, yarısı oda sıcaklığında)

YAPILIŞI1.  Yarım bardak kaynar su ile yarım bardak oda sıcaklığında suyu karıştırın.2. Unları, tuzu, şekeri, kabartma tozunu ve karbonatı geniş bir kaba alıp tahta kaşıkla karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp yoğurdu, sütü, sıvıyağı ve suyu ilave edin. Kaşıkla karıştırarak kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Karışım hafif topaklı olacaktır.

3. Hamuru iyice yağlanmış 22cm çapında kalıba veya küçük kare bir tepsiye dökün. Kalıbı hafifçe sallayarak karışımın düzgün şekilde yerleşmesini sağlayın.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika üstü iyice kızarana kadar pişirin.



Mısır Ekmeği Tarifi
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD