AD

AD

Patatesli Tuzlu Kek

Erkan ŞEF

Patatesli Tuzlu Kek Malzemeleri
  • 5 tane patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yumurta
  • 2 kabartmatozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acıpulbiber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı mısırunu
  • 2 su bardağı un
Hazırlanışı
Patateslerin kabukları soyulur.Küçük küpler halinde doğranır.Soğan ince ince çintilir. Maydanoz ve nane yıkanıp incecik doğranır.Geniş cam kasede yumurta,sıvıyağ,yoğurt,kabartıcı,tuz,nane,karabiber,acıbiber çırpıcıyla çırpılır.Patates,maydanoz,nane,soğan,mısır unu ve un eklenerek kıvamlı bir patesli tuzlu kek elde edilir.Yağlanan fırın tepsisine dökülür.(özelliği ince kek olması) Üzerine susam sepilerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir.Patatesli tuzlu kek sıcak veya soğuk ayran eşliğinde servise sunulur.
Afiyet Olsun
Patatesli Tuzlu Kek
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD