AD

AD

PİRİNÇLİ TAVUK YEMEĞİ

100_6903

MALZEMELER
Tavuk eti( arzuya göre but veya göğüs eti)
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
tuz, karabiber
2 kaşık sıvı yağ
YAPILIŞI
Tavuk haşlanır, soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur, pirinçler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Haşladığımız tavuğun suyu  ve tuz  ilave edilip pişmeye bırakılır.Haşladığımız tavuk etleri pişen yemeğimize ilave edilir, servis yaparken  karabiber serpilip servis yapılır.
not: yemek pişirip bekletilmeden servis yapılmalı sulu olduğu için pirinçler şişiyor suyunu çekip görüntü ve lezzet farklı oluyor. lezzetli ve kolay bir yemekdenenmiş, lezzetli, senelerin tecrübesi ile hazırlanmış tariflerimPİRİNÇLİ TAVUK YEMEĞİ
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD