AD

AD

ArNaVuT CiĞeRi

Erkan ŞEF Farkıyla..
ArNaVuT CiĞeRi



Malzemeler:
  • 500 gr dana ciğeri
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 kaşık buğday unu
  • Sıvıyağ,tuz
Yapılışı:
  • Ciğerin zarı soyulup sinirleri çıkartılır.
  • Küp şeklinde doğranır.
  • Yıkanıp suyunun süzülmesi beklenir.
  • Mısır unu,buğday unu ve tuz bir kapta karıştırılır.
  • Ciğerler una bulanıp süzgeçte fazla unu silkelenir.
  • (Ciğerlerin görüntüsü lokum gibi olmalı)
  • Teflon tavada az yağda kapağı kapatılarak pişirilir.
  • Piyazlık doğranmış sumaklı soğan ile servis yapılır.
  • Arzu edilirse yanında patates kızartması ile servis yapılır.
ArNaVuT CiĞeRi
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD