AD

AD

EtLi KaPaMa

Erkan ŞEF Farkıyla..
EtLi KaPaMa


Malzemeler:
  • 1 kilo dana eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • Sıvıyağ
Yapılışı:
  • İri parçalara bölünmüş ete 5 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Tepsiye sıvıyağ dökülür, yıkanıp süzülen pirinç ilave edilir.
  • Sürekli karıştırarak kavrulur.
  • Üzerine haşlanmış eti yerleştirilir.
  • Sıcak et suyu ve tuz ilave edilir.
  • Etli pilav önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyu çekene kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.EtLi KaPaMa
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD