Malzemeler:
Hamur malzemeleri
- 3 yumurta
- 1,5 bardak süt
- 1 paket kabartma tozu(hamur pişerken göz göz kabarsın diye koydum)
- 500g un(yaklaşık 5 su bardağı)
Açmak için
- Nişasta
İç malzemesi
- 1.5kg balkabağı rendelenmiş
- 2 su bardağı şeker
- öbd su bardağı sıvıyağ
- 1 avuç ceviz
Üzerine:
- Pudra şekeri
- Hamur malzemelerini yoğurup hamurdan 12 adet beze yapın.
- Bu bezeleri nişasta ile baklava yufkası inceliğinde açıp kağıt üzerine serin.
- İç malzemesi için kabakla ceviz ve şekeri karıştırın.
- Kabak şekerle karışınca suyunu salabilir siz suyunu atmayın,suyu hamuru daha da yumuşatıyor.
- Yufkaların içine önce sıvıyağ sürüp sonra bu harçtan serpip rulo yapın.
- Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak spiral şeklinde sarın.
- Bu malzemelerle 2 tepsi çıktı.Fırında pişirin.
- Pişen böreğin üzerine pudra şekeri serpin.
Yorum Gönder