AD

AD

Çiçek Kurabiye

Erkan ŞEF
   Çiçek Kurabiye Malzemeleri
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 portakalın suyu
  • 1/2 kabartmatozu
  • Un(2 su bardağı) 
  •  İç Malzemeleri
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 portakalın kabuğu(rendelenmiş)
  • Üzeri İçin
  • Punra şekeri
 Hazırlanışı
Cam kasede portakal suyu,sıvıyağ,kabartıcı ve azar azar un ilavesiyle hamuru yoğuralım.Yarım saat dinlendirdiğimiz hamuru merdane yardımıyla açalım.Ağzı geniş olmayan su bardağıyla yuvarlaklar keselim. Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayalım.  (Hamurdan 20 tane çiçek oluyor)Bardakla kestiğimiz yuvarlak hamurları bıçakla dört yerinden yarım keselim.Ortalarına iri dövülmüş ceviz,tarçın,portakal kabuğu rendesi,hindistancevizi karışımından bir çay kaşığı koyarak çiçek şekli verelim.(Elmalı kurabiyenin içide kullanılabilinir)Fırın tepsisini yağlayarak dizdiğimiz tatlılarımızı kızarana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.Üzerlerine elekle pudra şekeri serperek servis kabına alalım.Ağızda eriyen nefis çiçek kurabiyeler ikrama hazır.  Daha öncede aynı malzemelerden portakal çiçeği tatlısı yapmıştım .Afiyet olsun Çiçek Kurabiye
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD