AD

AD

Limonlu Haşhaşlı Kek

Erkan ŞEF



Limonlu Haşhaşlı Kek Malzemeleri
  • 5 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 kabartma tozu
  • 2 vanilya 
  • 1 fincan haşhaş tohumu
  • 1 fiske tuz
  • Un



Hazırlanışı
Yumurtalar ve şeker cam kaseye alınır.Beş dakika mikserle çırpılır.Sıvıyağ,limonsuyu,limon kabuğurendesi,haşhaş tohumu,vanilya,kabartıcı,tuz,su ve biraz un eklenerek çırpma işlemi devam eder.Sonra kekin kıvamı boza gibi olana kadar un eklenir.Kek kalıbını önce yağlayalım sonrada heryerine gelicek şekilde unla mantolayalım.Kek harcını kalıba boşaltalım.Yarım saat 100 derecede sonra fırının ısısını 160 dereceye yükselterek kızarana kadar pişirelim.Mis kokulu limonlu haşhaşlı kekimiz servise hazır.
Afiyet Olsun Limonlu Haşhaşlı Kek
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD