AD

AD

Domatesli Pilav

Erkan ŞEF

Domatesli Pilav Malzemeleri
  • 2 su bardağı pirinç
  • 50 gr tereyağ
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 5 domates
  • 50 gr tereyağ
  • 2.5 su bardağı su
  • Tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri tuzlu suda iki saat bekletelim.Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri teflon tencerede tereyağ,sıvıyağ karışımında beş dakika kavuralım. Bu arada domatesleri rendeleyelim teflon tavada tereyağ ile kavuralım.Kavrulan pirinçlere domates,tuz ve su ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar ocakta tutalım. Suyunu çeken domatesli pilavı temiz beze sarıp demlendirelim.
Afiyet OlsunDomatesli Pilav
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD