AD

AD

Fırında Sucuklu Patatesli Karışık Pizza

Erkan ŞEF Farkıyla..



Malzemeler:
  • 2 büyük boy patates
  • Sosis, sucuk göz kararı
  • 1 adet domates
  • 1 adet dilimlenmiş biber
  • 1 küçük konserve mısır
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • Tuz, sıvı yağ
Yapılışı
  • Patatesler küp küp doğranır ve tuz eklenerek az yağda kızartılır.
  • Kızaran patateslerin yağı alınarak servis tabağı büyüklüğünde kestiğimiz yağlı kağıdı borcamın ya da fırın tepsinin altına serilir ve patatesler üstüne döşenir.
  • Ayrı bir yerde sosisler, sucuklar doğranarak sıvı yağda sotelenir. (Çok kurumaması için sotelenmeden de direkt fırında pişirilebilir)
  • Daha sonra patateslerin üzerine döşenir.
  • Domates rendelenir tuz eklenerek az bir yağda sos haline gelene kadar pişirilir ve tepsinin üzerine domates sosu gezdirilir.
  • En üste mısır taneleri ve arzuya göre baharat serpilir.
  • Pişmesi için 15 dakika 180'C ısıtılmış fırına verilir.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri fırından çıkarmadan 5 dakika önce eklenir.
  • Kaşar eriyip hafif pembeleşince fırından çıkarılıp sıcak servis yapılır.
  • Yumuşaklığını koruması için servis yapana kadar üzeri folyo ile sarılabilir.
  • Ve yine arzunuza göre domates sosu hazırlanırken tereyağında hafif kavurulup, 1 diş sarımsak da eklenebilir. Malzemelerle oynamak tamamen sizin damak zevkinize bağlı...
Fırında Sucuklu Patatesli Karışık Pizza
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD