Malzemeler:
- 2 kilo balkabağı
- 1 kilo şeker
- 5-6 tane karanfil
- vanilya
- Ceviz veya hindistan cevizi
- Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartın.
- Yıkadıktan sonra 2 parmak genişliğinde doğrayın.
- Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
- Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
- Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
- Geceden beklettiğiniz kabağı kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
- Pişirirken karanfil ve vanilya ilave edin.
- Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
- Üzerine dövülmüş ceviz veya hindistan cevizi serpip, servis yapın.
Not:Eğer denemediyseniz kabak tatlısının üzerine tahin döküp yemenizi tavsiye ediyorum.
Yorum Gönder