AD

AD

Kabak Tatlısı

Erkan ŞEF Farkıyla..
Kabak Tatlısı



Malzemeler:

  • 2 kilo balkabağı
  • 1 kilo şeker
  • 5-6 tane karanfil
  • vanilya
Üzeri için:
  • Ceviz veya hindistan cevizi
Yapılışı:
  • Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartın.
  • Yıkadıktan sonra 2 parmak genişliğinde doğrayın.
  • Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
  • Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
  • Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
  • Geceden beklettiğiniz kabağı kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
  • Pişirirken karanfil ve vanilya ilave edin.
  • Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
  • Üzerine dövülmüş ceviz veya hindistan cevizi serpip, servis yapın.

Not:Eğer denemediyseniz kabak tatlısının üzerine tahin döküp yemenizi tavsiye ediyorum.Kabak Tatlısı
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD