Malzemeler:
Hamur İçin:
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- öbd su bardağı süt
- öbd su bardağı sıvıyağ
- 125 gr margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un
- 6 adet orta boy elma
- 1,5 çay bardağı tozşeker
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Margarin,un,sıvıyağ,yoğurt,süt ve kabartma tozu karıştırılıp yoğurulur.
- Hamur 3 eşit parçaya ayırılır.Her parça açılır.
- Açılan hamur 8 eşit parçaya bölünür.
- İç malzemesi için elmalar soyulup rendelenir.
- Şekerle suyunu çekene kadar pişirilir.
- Elmalara istenirse tarçınla birlikte ceviz ilave edilir.
- Üçgen kesilen hamurun geniş tarafına iç konur.
- Kenarı kapatılıp sigara böreği gibi sarılır.
- Elmalı kurabiyeler yağlanıp unlanmış tepsiye dizilir.
- 170 derece fırında pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
- Bu ölçülerle bir tepsi kurabiye çıkıyor.
Yorum Gönder