AD

AD

Makarnalı Börek

Erkan ŞEF Farkıyla..
Makarnalı Börek

Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket fiyonk makarna
  • Sıvıyağ
  • Lor peyniri
  • Süt
  • Tuz
Yapılışı:
  • Bir kapta 1 yumurta, sıvıyağ, süt, lor peyniri, tuz karıştırılır.
  • Daha sonra bir tepsinin altı yağlanır.
  • 1 yufka tepsiye yayılır.
  • Yapılan karışım sürülür.
  • Diğer yufkada üstüne kapatılır.
  • Tekrar yaptığımız karışım sürülür.
  • Pişirilmiş makarnanın yarısı boydan boya içine konulur.
  • Aynı işlem iki yufkaya daha uygulanır.
  • Kalan makarna dökülür.
  • Tepsinin kenarından sarkan yufka ile makarnanın üzeri örtülür.
  • Tekrar yağlı karışım sürülür.
  • Kalan yufka tepsinin büyüklüğünde kesilip üzerine örtülür.
  • 1 yumurta çırpılıp üzerine sürülür.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Makarnalı Börek
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD