Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 1 paket fiyonk makarna
- Sıvıyağ
- Lor peyniri
- Süt
- Tuz
- Bir kapta 1 yumurta, sıvıyağ, süt, lor peyniri, tuz karıştırılır.
- Daha sonra bir tepsinin altı yağlanır.
- 1 yufka tepsiye yayılır.
- Yapılan karışım sürülür.
- Diğer yufkada üstüne kapatılır.
- Tekrar yaptığımız karışım sürülür.
- Pişirilmiş makarnanın yarısı boydan boya içine konulur.
- Aynı işlem iki yufkaya daha uygulanır.
- Kalan makarna dökülür.
- Tepsinin kenarından sarkan yufka ile makarnanın üzeri örtülür.
- Tekrar yağlı karışım sürülür.
- Kalan yufka tepsinin büyüklüğünde kesilip üzerine örtülür.
- 1 yumurta çırpılıp üzerine sürülür.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorum Gönder