AD

AD

MANTI

Erkan ŞEF Farkıyla..

Bugün mantı yaptım. Mantı kesme aletini kullanarak yaptım. Allahım ne kadar güzel bir aletmiş bu. Herkese tavsiye ederim. Her eve lazım. Ne kadar kolaylık sağlıyor.

Gelecek hafta sonu misafirlerim var. Mantımı hazırlayıp buzluğuma koyayım dedim. Misafilerime yüksük çorbası olarak sunmayı düşünüyorum. Çorbanın tarifini ise yaptığımda resmi ile birlikte eklerim.

Aşağıda vereceğim ölçü ile 2 pazılık hamur elde ediliyor. Şimdi gelelim tarife;

MANTI

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç malzemesi:
200 gr kıyma
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığ Pul biber
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz

YAPILIŞI:
İlk olarak hamur yoğrulmaya başlanır. Una tuz atılır, ortası havuz şeklinde açılır. Yumurta, sıvıyağ, su eklenerek sert bir hamur yoğrulur. Dinlenmeye bırakılır. Hamuru yoğurduktan sonra iç malzemesi hazırlanmaya başlanır. Kuru soğan incecik doranır. Kıyma soğan ve baharatlarla yoğrulur.
Hamur 2 bezeye ayrılır. Unla çok ince olmayacak şekilde açılır. Mantı kesme aleti ile kesilir

Harç konulur, mantı şeklinde kapatılır. Az unlanarak ufak bir tepsi ile buzluğa atılır. Diğer pazıda aynı şekilde hazırlanır. Buzluğa koyulur. Mantılar biraz donup yapışmayacak hale gelince poşetlenir ve tekrar buzluğa koyulur.




Gerektiği zaman kullanılmak üzere hazırdır mantılarımız.

AFİYET OLSUN.MANTI
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD