AD

AD

Tencere Kekli Kokoş Pasta

Erkan ŞEF Farkıyla..



Tarifi:
3 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 2,5 kahve fincanı un
  • Yarım kahve fincanı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebi:
  • 1 paket sakızlı muhallebi
  •  Süt
Keki Islatmak İçin:
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şekerli süt 

Üzeri İçin:

  • 1 paket pişmaniye

Yapılışı:
Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır.
Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve un eklenilerek iyice karıştırılır.
Tencereye sığacak büyüklükteki bir tepsi yağlanır.
Karışım içine dökülür.
Tencerenin içine tepsinin yarısını geçmeyecek kadar su doldurulur.
Daha sonra tepsi tencerenin içine konur.
Tencerenin ağzına temiz bir bez örtülerek kapak kapatılır.
Orta ateşte pişirilmeye başlanır.
Su kaynama sesi geldiğinde en kısık ateşe alınır.
30 dakika pişirilir altı kapanır.
20 dakika kapağı açılmadan içini çekmesi beklenir.
Daha sonra tepsi çıkarılır ve soğuması beklenir.
Muhallebi arkasında yazan süt miktarı katılarak pişirilir.
Soğuyan kek tepsiden çıkartılır.
Ortadan ikiye bölünür.
Yarım su bardağı şekerli süt ile iki parçası da ıslatılır.
Ilınan muhallebi kekin arasına ve üzerine sürülür.
Soğuması için 1-2 saat dolapta bekletilir.
Servis yapılacağı zaman didiklenmiş pişmaniye ile kaplanır.


Tencere Kekli Kokoş Pasta
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD