AD

AD

Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla

Erkan ŞEF


Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Malzemeleri
  • 4 çanak enginar
  • 1/2 kilo iç bakla
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 küp Şeker
  • Tuz
  • 2 su bardağı Su
  • Süslemek İçin
  • Dereotu maydanoz
  • Domates




Hazırlanışı
Soğanlar ay ay doğranır.Düdüklü tencerede zeytinyağla soğanlar kavrulur.Enginarlar üçgen doğranır.Bezelye,enginar,bakla kavrulan soğanlara ilave edilip kavurma işlemine devam edilir.Şeker,su,tuz katılarak düdüklünün ağzı kapatılır.Düdüklü fışladıkdan sonra kısık ateşte yarım saat yemek pişirilir.Pişen yemek servis tabağına alınır.Üzerine sevenler için dereotu,maydanoz doğrayarak servis edilir.
Afiyet OlsunZeytinyağlı Enginarlı İç Bakla
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD