AD

AD

Damla Sakızlı Muhallebili Güllaç

Erkan ŞEF Farkıyla..
 

Malzemeler :

  • 9 tane güllaç
  • 5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Gülsuyu

Muhallebi :

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 tane damla sakızı ( veya çiğnediğimiz damla sakız aromalı sakızlardan )
  • 75 gram margarin
Yapılışı :Muhallebi için önce  margarin eritilir.
Un ilave edilip biraz kavrulur.
Azar azar süt ilave edilip hızlı hızlı karıştırılır.
Şeker ve vanilya katılıp yoğun kıvama gelene dek karıştırılarak pişirilir.
Dövülmüş damla sakızı ilave edilip mikserle çırpılır.
Süt ve şeker parmak yanmayacak kadar ısıtılır.
Güllaç yaprakları kırılarak parlak tarafı üste gelecek şekilde bir sıra yerleştirilir.
Üzerine 1 kepçe süt gezdirilir.
Bu işlem yedi kat olana dek tekrarlanır.
7. kata gelindiğinde muhallebinin hepsi dökülür.
Kalan güllaç yaprakları aynı şekilde yerleştirilir.
En üste süt dökülüp isteğe göre süslenir.
Servis edilirken üzerine gülsuyu gezdirilir.

Not: Servis etmeden en az 4-5 saat önce hazırlanmalıdır.Damla Sakızlı Muhallebili Güllaç
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD