AD

AD

Macır Böreği

Erkan ŞEF


Macır Böreği Malzemeleri
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  •  1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı dolusu maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Un
  • 1 su bardağı sıvı yağ (açmak için ara katlara sürülür)
  • İç Malzeme
  •  lor ,ekşimik,yağlı peynir karışımı
  • Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
  •  
  • Hazırlanışı 
  • Cam kasede ılıksuda mayayı eritelim ve malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim .(mayalanması için beklenmiyor bu aşamada)
  • Hamuru sekiz eşit parçaya bölelim.(limondan biraz büyük parçalar elde edelim)
  • Sekiz parçaya böldüğümüz hamuru tek tek merdane yardımıyla tepsi ebatında büyütelim.
  • Yuvarlak fırın tepsisini sıyağla yağlayalım.
  • Açtığımız hamurun ilk katını tepsiye alalım.
  • Üzerine elimizle sıvıyağ gezdirip bastırarak hamuru tepsiye yaydıralam.
  • İkinci katınada aynı işemi uygulayıp peynirli iç malzemeden her yerine eşit miktarda yayalım.
  • Bu işlemi hamur bitene kadar uygulayalım 
  • İç malzemeyi ister iki katta bir ekleyin ,istenirse her katınada konulabilir
  • Hamur döşeme işlemi bitince böreğimizi dilimliyelim, ılık ortamda yarım saat tepsi mayası gelene kadar bekleyelim.
  • Mayalanan macır böreğinin üzerine yumurta sarısı ile sıvıyağ karıştırıp sürelim.
  • Çörekotunuda ekleyerek 170 derecede pişmeye bırakalım.
  • Pişen böreğimizi temiz bir örtüye sarıp yarım saat dinlendirelim.
  • Macır böreği servise hazırdır. 
  • Dızmananın değişik versiyonu ama lezzeti daha güzel denemenizi tavsiye ederim.
  • Afiyet Olsun
Macır Böreği
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD