Patatesli Kaşarlı Parmak Böreği Malzemeleri
Bir su bardağı sıvıyağ ile dört yemek kaşığı un,tavada unun kokusu çıkana kadar kavurulur..Bu arada patatesler kabuklarından soyulup rendeyle rendelenir.Soğan küp küp doğranır.Soğan ve patatesler sıvıyağla birlikte tavada kavurulur.Baharatlandırılan patatesli harcımız kullanıma hazır.Yufka tezgahta açılır.Üç yemek kaşığı kavurulmuş unlu yağ karışımı yufkaya gezdirilir .Fırça yardımıyla yufkanın heryerine yaydırılır.Yufka ikiye katlanır.Altı eşit üçgen parça elde edilir.Üçgenlerin geniş kısmına harç ve kaşar peynir konularak parmak şeklinde sarılır.Yağladığımız fırn tepsisine dizilir.Bu işlemi malzemeler bitene kadar uygulayalım.170 derecede börekler kızarana kadar pişirelim.Patatesli Kaşarlı Parmak Börekler sıcak sıcak servise hazır.
Afiyet Olsun
Yorum Gönder