AD

AD

Soğanlı Sarmısaklı Ekmek

Erkan ŞEF Farkıyla..

Soğanlı Sarmısaklı Ekmek

Malzemeler:
  • Hamuru İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1su bardağı su
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • un(aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı)
İç Harcı :
  • 2 büyük baş soğan( küp küp doğranmış)
  • 4-5 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz( ince doğranmış)
Yapılışı:
  • Hamur verilen malzemelerle hazırlanıp kabarması beklenir,hamurun kabarması beklenirken tavaya yarım çay bardağı kadar zeytin yağı konur doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsak güzelce kavrulur karamelize olmadan içine maydanozda eklenerek ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Bu pişirme aşamasında mutfağınızdaki güzel kokuya doyamayacaksınız.
  • Mayalanan hamurunuzu tezgahınıza alın ve merdane yada elinizin yardımıya açın kalınlığı bir parmak kalınlığında olsa yeter ve açtığınız hamurun içine tavada kavurduğunuz soğan,sarımsak ve maydanozlu harcı güzelce yayın ve rulo şeklinde katlayıp yağladığınız yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun.
  • Tepsi mayasını alması içinde 30 dakika kadar bekletin ve170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin(30-40 dakikada pişiyor).
  • İsterseniz rulo yaptıktan sonra dilim dilim kesip dilimleri tepsiye dizin yada bütün pişirip piştikten sonra dilimleyin.
  • Ben iki şeklinide denedim her iki şekliylede güzel oluyor.umarım denersiniz ve beğenirsiniz afiyet olsun.
Soğanlı Sarmısaklı Ekmek
Share this article :
 

Yorum Gönder

AD